Hvis det er besværligt for dig at falde i søvn, så findes der heldigvis nogle ting, du kan prøve, for at falde hurtigere i søvn. Det kan være rigtig irriterende at ligge og vende sig i timevis uden at falde i søvn. Det kan også være svært at komme op næste morgen, hvis du bare ikke har kunne falde hurtigt i søvn. Det er vigtigt med en god nats søvn, da det hjælper din krop med at slappe af og lade op til morgendagen. Hvis du vil vide, hvad du kan prøve for at falde hurtigere i søvn om aftenen, så giver vi dig nogle gode råd her. Læs med, hvis du vil vide mere.

Undgå koffein og sukker

Lad være med at tage en kop aftenkaffe eller et glas sodavand, hvis du i forvejen har svært ved at falde i søvn. Koffein og sukker kvikker kroppen op, og kan altså være med til at gøre dig søvnløs. Tag i stedet en kop te, uden koffein, eller et glas varm mælk. Disse kan virke beroligende på kroppen og hjælpe dig med at slappe af.

Lær afslapningsteknikker

Der findes nogle gode teknikker, der kan hjælpe din krop og dit sind med at slappe af. Det kan for eksempel være vejrtrækningsøvelser, som du gentager, indtil du til sidst falder i søvn. Der findes mange forskellige teknikker, som du kan finde på YouTube og efterligne. Det hjælper i mange tilfælde, så prøv det inden du beslutter dig for at lade være.

Et godt soveværelsesklima

Det miljø du sover i, har også stor betydning for din søvn. Hvis din seng står tæt op ad vinduet, og du får lys ind fra lygtepæle og biler, så kan det være en god ide at investere i nogle gode gardiner, der kan mørklægge soveværelset. Hvis dit soveværelse er for varmt inden du går i seng, så prøv at lufte ud i et par minutter, inden du lægger dig til at sove.

Din kontinentalseng 140×210 er noget af det vigtigste for din søvn. Din seng skal passe til din krop og dine behov. Du kan tage ud og prøve forskellige senge og finde den helt rigtige til dig.